Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nexon ticket włamanie

niewiadomo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pare dni temu ktoś włamał mi sie na konto i usunął bardzo wartosciowe itemy : K1_gold perm na 8 slot, pp91kedr 3/5 slot perm, 5 slot na ponad 200 dni, fast reload ,itemy z OutBoxu i wiele innych. PIsałem do nich z 5 ticketów ale na każdy odpisuje automat ze nie pomoga mi z tym czy cos takiego. Co mam zrobic w takiej sytuacji... zaplacilem za te itemy okolo 200 zl co nie jest mala suma pogralem niecale 2 miesiace i j*b nie moge grac bo jakis zj*b mi je usunal. Prosze o pomoc 

Validating | Members | WarRock Helper | Pro User | Postmaker | MPC WarRock Team|

Opublikowano

Piszesz do polskiego czy angielskiego supportu?

Jak polskiego to zawsze odpisze automat. Musisz napisać do angielskiego.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

napisalem do polskiego i angielskiego supportu...tu i tutaj odpisal mi automat. Moglby mi ktos napisac takiego ticketa? po angielsku. 
tak wgl. to co jeszcze moglbym zrobic? Nie po to wydalem ten hajs zeby teraz nie moc grac. 

Validating | Members | WarRock Helper | Pro User | Postmaker | MPC WarRock Team|

Opublikowano

A co odpisał ci owy automat (angielski).

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

1. ticket PL 
"Witam, dzisiaj wydarzyło sie coś bardzo nieprzyjemnego dla mnie. Ktoś włamał mi sie na konto i usunął mi kluczowe itemy/bronie z mojego ekwipunku i OutBoxu. Bardzo prosze o zdrobienie coś z tym ponieważ nie po to wydaje pieniadze na gre żeby potem gineły mi rzeczy. Usunięte rzeczy: pp91kedr (retail), 5slot na ponad 200 dni, fast reload na około 20 dni, oraz itemy z outboxu paczka z K1_gold i Mp7a1_cammo na 30 dni. Jeśli mieli by państwo jakieś wątpliwości prosze o sprawdzenie logów. Zajscie miało miejsce dzisiaj 21 sierpnia około godziny 16. Zmieniłem hasło od razu po tym jak zobaczyłem ze jest ktoś zalogowany na moim koncie. Pozdrawiam i prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby."

odpowiedz :

"Dzień dobry!

Odebraliśmy twoje zgłoszenie i nadaliśmy mu następujący numer: [145-1B890501-044C]

Powołaj się na ten numer przy okazji kolejnych kontaktów w tej samej sprawie.

Podaj nam jak najwięcej szczegółowych informacji na temat Twojego problemu, dzięki czemu będziemy mogli szybciej Ci odpowiedzieć.

Zwłaszcza w przypadku zgłoszeń dotyczących kar potrzebujemy od Ciebie więcej informacji, niż jedno zdanie.

Odpowiedź na swoje pytanie możesz znaleźć również pod tym adresem:

1. [PL] Ktoś mnie shackował! Chcę odzyskać swoje rzeczy!
  2. [PL] Widziałem, jak ktoś (oszukiwał/hackował/duplikował/robił inne brzydkie rzeczy)! Co mogę z tym zrobić?
  3. [PL] Jak mogę zabezpieczyć się przez zhackowaniem konta? (Ochrona konta)
  4. [PL] Wymagania systemowe
  5. [PL] Migracja/transfer kont z GamersFirst do Nexon Europe

Z poważaniem,

Dział Wsparcia Nexon Europe

Wiadomość ta została wygenerowana automatycznie – nie odpowiadaj na nią." (taka odpowiedz dostałem na pozostałe tickety po polsku)

2.Ticket Ang.
"Hi Nexon,
Yesterday somebody login to my account, when i saw this i changed password. After a few hours i can login and i open my inventory... I didnt see my RETAIL for 18 k NX pp91kedr... 5 slot for 200days+, my pack in OutBox with mp7a1_snowcammo & k1_gold, fast reload 23 days, flash mines 30 days. Items are deleted ! IF you want checkt logs. I paid for this items real money. Best regards Sakri."

Odpowiedz
":
Dear War Rock Player,

we have received your inquiry and assigned it to the following ticket number: [37C-1B89FFB0-0480]

Please use this number as a reference for all future communication about the same issue.

Please provide us with as much details about your case as possible. This will help us provide you fast assistance.
Especially in cases of penalty issues, we require you to send us more than just one sentence.

Otherwise you might also find answers here:

1. [EN] How do I prevent being hacked? (Protecting Your Account)
  2. [EN] Migration/Transfer of accounts from GamersFirst to Nexon Europe
  3. Come posso prevenire il furto del mio account? (Proteggi il tuo account)
  4. Migrazione/Trasferimento degli account dalla GamersFirst a Nexon Europe
  5. [EN] I was hacked! I want my stuff back!

Greetings,

Nexon Europe Support Team

This is an automatically generated message – please do not reply. "

Opublikowano

Po pierwsze jest to automat, który odpowiada automatycznie po wysłaniu ticketa na maila. Czyli tak naprawdę jeszcze nie otrzymałeś na nie odpowiedzi.

Na dodatek w tych automatach jest już ładne wyjaśnienie (1 link w polskim tickecie).

Więc raczej to na tyle. Poczekaj, aż ktoś odpowie lub daj sobie spokój ...

MAL

Opublikowano

1. ticket PL 

"Witam, dzisiaj wydarzyło sie coś bardzo nieprzyjemnego dla mnie. Ktoś włamał mi sie na konto i usunął mi kluczowe itemy/bronie z mojego ekwipunku i OutBoxu. Bardzo prosze o zdrobienie coś z tym ponieważ nie po to wydaje pieniadze na gre żeby potem gineły mi rzeczy. Usunięte rzeczy: pp91kedr (retail), 5slot na ponad 200 dni, fast reload na około 20 dni, oraz itemy z outboxu paczka z K1_gold i Mp7a1_cammo na 30 dni. Jeśli mieli by państwo jakieś wątpliwości prosze o sprawdzenie logów. Zajscie miało miejsce dzisiaj 21 sierpnia około godziny 16. Zmieniłem hasło od razu po tym jak zobaczyłem ze jest ktoś zalogowany na moim koncie. Pozdrawiam i prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby."

odpowiedz :

"Dzień dobry!

Odebraliśmy twoje zgłoszenie i nadaliśmy mu następujący numer: [145-1B890501-044C]

Podaj nam jak najwięcej szczegółowych informacji na temat Twojego problemu, dzięki czemu będziemy mogli szybciej Ci odpowiedzieć.

Zwłaszcza w przypadku zgłoszeń dotyczących kar potrzebujemy od Ciebie więcej informacji, niż jedno zdanie.

1. [PL] Ktoś mnie shackował! Chcę odzyskać swoje rzeczy!
  2. [PL] Widziałem, jak ktoś (oszukiwał/hackował/duplikował/robił inne brzydkie rzeczy)! Co mogę z tym zrobić?
  3. [PL] Jak mogę zabezpieczyć się przez zhackowaniem konta? (Ochrona konta)
  4. [PL] Wymagania systemowe
  5. [PL] Migracja/transfer kont z GamersFirst do Nexon Europe

Z poważaniem,

Wiadomość ta została wygenerowana automatycznie – nie odpowiadaj na nią." (taka odpowiedz dostałem na pozostałe tickety po polsku)

2.Ticket Ang.

"Hi Nexon,

Yesterday somebody login to my account, when i saw this i changed password. After a few hours i can login and i open my inventory... I didnt see my RETAIL for 18 k NX pp91kedr... 5 slot for 200days+, my pack in OutBox with mp7a1_snowcammo & k1_gold, fast reload 23 days, flash mines 30 days. Items are deleted ! IF you want checkt logs. I paid for this items real money. Best regards Sakri."

Odpowiedz

":Dear War Rock Player,

we have received your inquiry and assigned it to the following ticket number: [37C-1B89FFB0-0480]

Please use this number as a reference for all future communication about the same issue.

Please provide us with as much details about your case as possible. This will help us provide you fast assistance.

Especially in cases of penalty issues, we require you to send us more than just one sentence.

Otherwise you might also find answers here:

1. [EN] How do I prevent being hacked? (Protecting Your Account)
  2. [EN] Migration/Transfer of accounts from GamersFirst to Nexon Europe
  3. Come posso prevenire il furto del mio account? (Proteggi il tuo account)
  4. Migrazione/Trasferimento degli account dalla GamersFirst a Nexon Europe
  5. [EN] I was hacked! I want my stuff back!

Greetings,

Nexon Europe Support Team

This is an automatically generated message – please do not reply. "

http://support.warrock.nexoneu.com/KB/a733/pl-kto-mnie-shackowa-chc-odzyska-swoje-rzeczy.aspx

[PL] Ktoś mnie shackował! Chcę odzyskać swoje rzeczy!

Niestety nie możemy odtworzyć straconej broni, doświadczenia, ani Dinarów. Zadbaj o to, by komputer, z którego grasz w War Rock, był bezpieczny. Postaraj się, żeby twoje hasła były unikatowe i sprawdź, czy komputer nie jest zarażony keyloggerem. Warto od czasu do czasu zmieniać hasło, aby zabezpieczyć swoje informacje. Niestety w tej kwestii nie możemy w inny sposób pomóc graczom.

ID Artykułu: 733, Created On: 2014-01-29, Modyfikowane: 2014-02-03

Kasa poszła sie j****.

320551442138510845087.png
Opublikowano

umiesz czytać ? Niestety nie możemy odtworzyć straconej broni, doświadczenia, ani Dinarów. Zadbaj o to, by komputer, z którego grasz w War Rock, był bezpieczny. Postaraj się, żeby twoje hasła były unikatowe i sprawdź, czy komputer nie jest zarażony keyloggerem. Warto od czasu do czasu zmieniać hasło, aby zabezpieczyć swoje informacje. Niestety w tej kwestii nie możemy w inny sposób pomóc graczom. 

Nic z tym nie zrobi.

Opublikowano

Dzisiaj mi przysłali jeszcze jednego maila...

"Dzień dobry!

Odebraliśmy twoje zgłoszenie i nadaliśmy mu następujący numer: [XXXXX]

1. [PL] Z których portów korzysta War Rock?
  2. [DE] Free2Play ? Ist es wirklich kostenlos ?

Z poważaniem,

Wiadomość ta została wygenerowana automatycznie – nie odpowiadaj na nią."

opisałem im kiedy jak co mi zginelo 2 screeny wyslalem na ktorych widac nazwe pp91kedr i z K1gold (byla widoczna tylko bron bez nazwy ) po zakonczeniu mapy .

Opublikowano

Dzisiaj mi przysłali jeszcze jednego maila...

"Dzień dobry!

Odebraliśmy twoje zgłoszenie i nadaliśmy mu następujący numer: [XXXXX]

1. [PL] Z których portów korzysta War Rock?
  2. [DE] Free2Play ? Ist es wirklich kostenlos ?

Z poważaniem,

Wiadomość ta została wygenerowana automatycznie – nie odpowiadaj na nią."

opisałem im kiedy jak co mi zginelo 2 screeny wyslalem na ktorych widac nazwe pp91kedr i z K1gold (byla widoczna tylko bron bez nazwy ) po zakonczeniu mapy .

Ale to jest zwykły bot, który przypisuje numer ticket'a i pokazuje podobne tematy ...

Oni Ci odpowiedzą na to wszystko jak poczekasz ...

MAL

Opublikowano

nikomu nie podawałem pasów i nigdy nie sciagałem niczego czego nie byłem pewny ;)

Opublikowano

Wiec tak niestety odpisali mi po 1.5 tygodnia ze nie odzyskam itemów ponieważ jest to wbrew ich świętemu regulaminowi. Chciałbym napisać ze nexon jednak potrafi zadbac o graczy i potrafi poważnie ich traktować, ale niestety musze napisac ze c**j im w dupe, dla nich liczy sie tylko HAJS $$$. Dziekuje mozna zamknac temat. CHUJ IM W DUPE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...